Home


De nummer 1 stiftlas specialist in nederland en belgië


Sinds 1985 is KSM B.V. een gerenommeerde naam op het gebied van stiftlassen (ook wel boutlassen genoemd). Wij bedienen diverse sectoren snelle en betrouwbare bevestigingsoplossingen. 


In de scheepsbouw is stiftlassen al heel lang een veelgebruikte techniek. De laatste jaren wordt deze oplossing ook steeds meer in de sectoren staalbouw, weg- en waterbouw, vuurvast industrie en isolatie gebruikt.

Als specialist op het gebied van stiftlassen voert KSM B.V. ook alle voorkomende stiftlaswerkzaamheden uit op elke gewenste locatie. Al onze stiftlassers zijn gecertificeerd volgens de norm ISO 14732 en werken volgens een WPQR.


U kunt bij ons terecht voor:

 • Hulpsystemen, zoals
  • Aluminium stelbruggen
  • Strookbalken
  • Plafondprofielen
  • Kabelophangsystemen
  • Houders met trillingsdemping

nieuws


De vraag naar de juiste certificaten word steeds belangrijker!

De toevoeging die wij sinds kort hebben uitgebreid is de kwalificatie van onze lassers. Voor het uitvoeren van stiftlaswerkzaamheden zijn kwalificaties volgens de norm (EN ISO 14555) verplicht. Voor het stiftlassen van isolatienagels is een kwalificatie volgens stiftlasproces 784 ( short cycle drawn arc studwelding) vereist. Voor het stiftlassen met keramische ring of berschermgas van een lasdraadeinden is dit een kwalificatie volgens het stiftlasproces 783 (drawn arc studwelding with ceramic ferrule or shielding gas) . Wij hebben deze certificaten inmiddels op orde en kunnen aan al jullie vragen voldoen.

 


Druk bezig met de herinrichting van het historische beursplein in Amsterdam. De herinrichting van het Beursgebied maakt onderdeel uit van de aanleg van de Rode Loper: het realiseren van een representatieve entree van de stad boven het tracé van de Noord/Zuidlijn. Doel is meer ruimte te geven aan voetgangers en fietsers en zo min mogelijk obstakels in de openbare ruimte.


Ons certificaat is weer verlengd! We zijn er trots op dat we al 20 jaar VCA*-gecertificeerd zijn. Het zou mooi zijn als bedrijven die Veiligheid hoog in het vaandel hebben alleen maar werk uitbesteden aan VCA-gecertificeerde bedrijven. Helaas is dit niet geval en worden gecertifieerde bedrijven niet beoordeeld op hun (jarenlange) veiligheidsbeleid maar slechts op prijs.


Over ons

Op 1 februari 1978 werd de KÖCO stiftlastechniek in Nederland geïntroduceerd. De eerste afnemers waren scheepswerven. Binnen deze bedrijfstak werden systemen ontwikkeld om door middel van stiftlastechnieken secties  te stellen. Dit resulteerde in ...

Wat IS STIFTLASSEN

Stiftlassen of boutlassen is een lasprocedé waarbij een metalen staafje, boutje of andere kleine dingen zoals bussen met binnenschroefdraad vanuit een pistool, op een stalen plaat ...

Contact

KSM B.V.

Maerlandtweg 18

2921 LC Krimpen aan den IJssel

Nederland

Tel: +31 180 590057

E-mail: info@kocoksm.com

KVK 24238218

BTW NL8016.05.945B01ISO 14555:2017 Stiftlas norm

De norm geeft eisen voor het lassen van metalen stiftvormige delen op metalen plaatvormige delen. Deze eisen omvatten de uitvoering, het proces, de beproeving van de lasverbinding, het opstellen van een lasmethodebeschrijving (WPS) en de kwalificatie van personeel dat het proces uitvoert. De norm kan worden gebruikt bij het vastleggen van leveringsvoorwaarden tussen fabrikant en afnemer voor producten waarin boutlasverbindingen, ook buiten het gebied van drukapparatuur, aanwezig zijn.

 

Om de kwaliteit van een goede stiftlas te waarborgen zijn er normen opgesteld. Zo is de kwaliteit van de lasdraadeinden, stiftdeuvels etc. vastgelegd in de ISO 13918.

De eisen voor het stiftlasproces worden beschreven in de ISO 14555:2017. (In de ISO 14555 staat onder andere ook beschreven dat stiftlassers gecertificeerd dienen te zijn volgens ISO 14732). We werken verder volgens een WPQR of LMK en volgens WPS.

 

Daarnaast zijn de richtlijnen voor kopdeuvels (en berekeningen) uitvoerig gedocumenteerd in de European Technical Approval ETA-03/0039.

 

Op uw verzoek kan bij uw bestelling een materiaal-certificaat (3.1B of 2.2) worden geleverd.