Home > Certificering

Loading

CERTIFICERING


Om de kwaliteit van een goede stiftlas te waarborgen zijn er normen opgesteld. Zo is de kwaliteit van de lasdraadeinden, stiftdeuvels etc. vastgelegd in de EN ISO 13918.  De eisen voor het stiftlasproces worden beschreven in de EN ISO 14555.  In deze norm is onder andere opgenomen dat stiftlassers gecertificeerd dienen te zijn volgens EN ISO 14732.

 

Daarnaast zijn de richtlijnen voor kopdeuvels (en berekeningen) uitvoerig gedocumenteerd in de European Technical Approval ETA-03/0039.

 

Op uw verzoek kan bij uw bestelling een materiaalcertificaat (3.1B of 2.2) worden geleverd. 

Köco/K.S.M. Holland voldoet aan alle bovenstaande normen en is tevens V.C.A.*-gecertificeerd.

Ons certificaat is weer verlengd! We zijn er trots op dat we al 20 jaar VCA*-gecertificeerd zijn.

EN-ISO 13918

Deze norm beschrijft de eisen die gesteld worden aan het te verrassen materiaal. De afmetingen, materiaalsoorten  voor lasdraadeinden, kopdeuvels, vuurvaste ankers etc. maar ook van keramische ringen worden hierin vermeld.

EN-ISO 14555:2017

De norm geeft eisen voor het lassen van metalen stiftvormige delen op metalen plaatvormige delen. Deze eisen omvatten de uitvoering, het proces, de beproeving van de lasverbinding, het opstellen van een lasmethodebeschrijving (WPS) en de kwalificatie van personeel dat het proces uitvoert. De norm kan worden gebruikt bij het vastleggen van leveringsvoorwaarden tussen fabrikant en afnemer voor producten waarin boutlasverbindingen, ook buiten het gebied van drukapparatuur, aanwezig zijn.

EN-ISO 14732:2013

Welding personnel - Qualification testing of
welding operators and weld setters for
mechanized and automatic welding of metallic
materials (ISO 14732:2013,IDT)