Home > Over ons

Loading

stiftlassers sinds 1978


Op 1 februari 1978 werd de KÖCO stiftlastechniek in Nederland geïntroduceerd. De eerste afnemers waren scheepswerven. Binnen deze bedrijfstak werden systemen ontwikkeld om d.m.v. stiftlastechnieken secties  te stellen.

 

Dit resulteerde in de perfectionering van de machines en de ontwikkeling van speciale lasbouten,

strook-/strekbalken en stelbruggen. Het totaalconcept wordt nu over de hele wereld in de scheepsbouw toegepast.

Op 31 januari 1986 werd Köco Holland B.V. opgericht. Gestart als een eenmansbedrijf heeft Köco Holland B.V. zich ontwikkeld tot de belangrijkste toeleverancier van stiftlasproducten voor:

  • scheepsbouw;
  • beton-, weg- en waterbouw;
  • chemische- en petrochemische industrie en
  • constructie.

Veelal gevoed vanaf de werkvloer werden tijdsbesparende technieken ontwikkeld waaronder de producten zoals kabelbaanhangers, hydroliekmontagesystemen, stelhulzen etc. geproduceerd door fabrikanten in binnen- en buitenland.

Doordat er steeds vaker werd gevraagd naar de uitvoering van stiftlaswerkzaamheden is KSM Holland op 1 juli 1990 opgericht. In een nauwe samenwerking konden de beide bedrijven een totaalpakket aanbieden in de stiftlastechniek.

De groei van beide bedrijven was dusdanig groot dat per januari 1997 beide partijen fuseerden tot Köco/K.S.M. Holland. Het resultaat was een prachtig bedrijf met een unieke propositie.