Home > Sectoren > Weg- en waterbouw (Infra)

Loading

weg- en waterbouw (Infra)


Bij de aanleg van o.a. wegen, aquaducten, bruggen, kademuren en parkeergarages wordt er veel gebruik gemaakt van staal-beton verbindingen.

 

Uiteraard is een sterke verbinding is noodzakelijk. Door middel van het stiftlassen van kopdeuvels op bijvoorbeeld damwanden wordt de verbinding tussen staal en beton mogelijk gemaakt. Na het oplassen van de deuvels wordt het vlechtwerk geplaatst, kan men de bekisting aanbrengen en vervolgens het beton storten. 

 

Op brugdekken worden kopdeuvels gelast om ervoor zorg te dragen dat het wegdek gekoppeld is aan de stalen constructie, daarnaast kunnen de lasdraadeinden gebruikt worden om bijvoorbeeld hekwerken en verlichting te monteren.

 

Bij sluizen worden de kopdeuvels wederom toegepast voor de damwanden echter de rails waar de sluisdeuren zich over verplaatsen worden met lasdraadeinden gemonteerd.

 

KOPDEUVELS

Kopdeuvels worden geproduceerd volgens de geldende norm te weten de EN ISO 13918 en worden geleverd met een CE-verklaring, daarbij is een materiaalcertificaat 3.1 natuurlijk vanzelfsprekend.